Fillers voor een veilig, langdurig resultaat! 0651305688 mail@perfectlook.info

Waarom Perfect Look

Rimpels verwijderen

Veilig en hygienisch

Hoge klanttevredenheid

Doet een botox behandeling pijn?

Pijnloze behandelingen bij Perfect Look Clinics

Botox-behandelingen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral onder mensen die op zoek zijn naar een jeugdige uitstraling zonder de noodzaak van invasieve chirurgie. Een veelgestelde vraag die vaak naar voren komt bij potentiële patiënten is: doet een botox behandeling pijn? In dit artikel zullen we de voordelen van een botox-behandeling bespreken en ook ingaan op de pijnervaring tijdens de procedure.

De Juvapen: speciaal ontwikkeld voor pijnloze injecties
Wij voeren onze injecties uit met behulp van een vernuftig apparaatje: de Juvapen. Dit apparaatje zorgt voor een gelijkmatige en voorzichtig injectie waardoor de injectie nauwelijks wordt gevoeld. Bovendien werken we met een pH neutrale vloeistof waardoor deze vloeistof niet prikkelt of brandt.

 

De botox wordt geïnjecteerd met behulp van de dunste naalden die er ter wereld zijn. Deze naalden zijn nauwelijks dikker dan een haar!

botox behandeling zonder pijn door het gebruik van een injectie apparaatje: de Juvapen
Cosmetisch arts Kelly Weistra met de Juvapen

Cosmetisch arts Kelly Weistra van Perfect Look Clinics vertelt: “Een van de belangrijkste voordelen van een botox-behandeling is dat het een niet-chirurgische ingreep is. Dit betekent dat er geen incisies of hechtingen nodig zijn, wat resulteert in minder pijn en een kortere hersteltijd. Bij Perfect Look Clinics hechten we zeer veel waarde aan kwaliteit en service. We vinden het daarom ook uitaten belangrijk dat de behandelingen zoveel mogelijk pijnloos worden uitgevoerd. We hebben daarom de beste producten om te injecteren. Ik werk daarom graag met de Juvapen. Je merkt ook dat als mensen eenmaal een behandeling met de Juvapen hebben ondergaan, zij nooit meer anders willen. Ik draag daarom dan ook de Juvapen altijd bij me”.

Veel patiënten beschrijven de sensatie als een lichte prik of een klein ongemak, vergelijkbaar met een muggebeet. De meeste mensen kunnen de behandeling goed verdragen zonder verdoving.

Het gebruik van een verdovende crème kan echter worden overwogen voor patiënten met een lage pijndrempel of die gevoelig zijn voor naalden. Deze crème wordt meestal ongeveer 30 minuten voor de behandeling aangebracht en helpt de huid te verdoven, waardoor de pijnervaring verder wordt verminderd. Het is belangrijk op te merken dat de meeste patiënten de behandeling zonder verdoving kunnen ondergaan en dat de crème alleen als optie wordt aangeboden voor extra comfort.

Een ander voordeel van een botox-behandeling is dat het een snelle procedure is. De injecties zelf duren meestal slechts enkele minuten, afhankelijk van het aantal gebieden dat wordt behandeld. Dit betekent dat de pijnervaring van korte duur is en snel voorbij gaat. Na de behandeling kan er wat roodheid of zwelling optreden op de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot dagen.

 

 

 

Naast het minimaliseren van rimpels en fijne lijntjes, biedt een botox-behandeling ook andere voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het resultaat langdurig is. In de meeste gevallen blijft het effect van een botox-behandeling ongeveer drie tot zes maanden zichtbaar. Dit betekent dat patiënten gedurende langere tijd kunnen genieten van een jeugdige uitstraling zonder de noodzaak van frequente herhalingen.

Een ander voordeel van botox is dat het een veelzijdige behandeling is. Het kan worden gebruikt om verschillende problemen aan te pakken, zoals fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Bovendien kan botox ook worden gebruikt om medische aandoeningen zoals overmatig zweten en migraine te behandelen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die zowel cosmetische als medische voordelen willen ervaren.

Tot slot is een belangrijk voordeel van een botox-behandeling dat het een veilige procedure is. Botox is een goedgekeurd medicijn dat al tientallen jaren wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het wordt ook gebruikt in veel andere medische toepassingen, wat de veiligheid en effectiviteit ervan ondersteunt. Het is echter belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde arts te raadplegen voor de behandeling, om ervoor te zorgen dat de procedure op de juiste manier wordt uitgevoerd.

In conclusie, een botox-behandeling is over het algemeen een pijnloze procedure. De meeste patiënten ervaren slechts een lichte prik of ongemak tijdens de injecties, vergelijkbaar met een muggebeet. Verdovende crème kan worden gebruikt voor extra comfort, maar is meestal niet nodig. Naast het minimaliseren van rimpels en fijne lijntjes, biedt een botox-behandeling ook langdurige resultaten en kan het worden gebruikt voor verschillende cosmetische en medische doeleinden. Het is belangrijk om een ervaren arts te raadplegen voor de behandeling om de veiligheid en effectiviteit te waarborgen. Perfect Look Clinics is daarom onder andere ook aangesloten bij de NVCG.

© 2022 Perfect Look. Alle rechten voorbehouden
Afspraak maken